Šmartinsko jezero
Šmartinsko jezero

Zgodba Šmartinskega jezera pri Celju je »zelena« zgodba. Idilična narava okolice okrog jezera kar kliče po obisku. Varna in urejena peš pot od cerkve Sv. Duha do jezera je vsak dan bolj polna – številni sprehajalci, rekreativni tekači, kolesarji kot tudi štirinožni prijatelji so na poti k istemu cilju – na Šmartinsko jezero.

Zakaj je jezero tako privlačna destinacija? Samo nekaj minut od centra mesta Celje, kjer v službi preživljamo tako ali drugače stresen delovnik, potrebujemo sprostitev. Šmartinsko jezero nam to s svojo urejenostjo, prijaznostjo in neokrnjeno naravo vsekakor omogoča. Še več – jezero postaja tudi vedno bolj obiskana turistična oz. izletniška točka. Vse generacije se na jezeru dobro počutijo. Mlade družine z otroki uživajo ob jezeru in vožnji s pedolinom, za »velike« otroke pa je vsekakor zabavna učna pot ob peš poti na jezeru – spoznavanje življenja v vodi je omogočeno s prebiranjem številnih informacijskih tabel.

Pikniki in ostala druženja v naravi so priljubljena oblika preživljanja prostega časa predvsem ob vikendih. Še posebej če boste do jezera prikolesarili, se vam bo počitek na travi ob jezeru vsekakor prilegel. Ob jezeru so številni ponudniki, ki oddajajo piknik prostor ali vam celo organizirajo piknik.

O ribah v Šmartinskem jezeru krožijo različni miti – vsekakor pa velja, da ribiči z ulovom na jezeru ne boste razočarani. Ribolov je na Šmartinskem jezeru že od nekdaj priljubljen – ste vedeli, da lahko na jezeru doživite tudi nočni ribolov? (nakup nočne dovolilnice v Ribiškem domu).

Če vam vožnja s čolnom, kajakom ali pogled na velikega soma ni pognala dovolj adrenalina po žilah, priporočamo še ZORBING. Se spomnite, ko ste bili majhni in ste se kotalili po hribu? Premetavalo vas je sem ter tja, malo ste bili potolčeni, ampak namen je bil dosežen … čimbolj uživati. … kotaljenje v ogromni žogi, ki se imenuje Zorb. Pripete v Zorb – med vami in stezo je 13 kubikov zraka – vas bodo spustili po posebej za Zorb urejeni stezi, edini z ovinkom v Evropi!

Še vedno niste prepričani ali je Šmartinsko jezero pravi izbor za sobotni dan?

Namig: s kolesom se odpravite do jezera in se sprehodite ob jezeru po novo urejeni poti, kjer vas bodo informativne table poučile o življenju rib v vodah Šmartinskega jezera. S seboj ne pozabite vzeti odeje – zelenice ob jezeru so odlična lokacija za poležavanje v travi, na soncu ali v senci. Če ne boste prinesli s seboj piknik košare in svojih kuharskih dobrot, izkoristite  ponudbo okrog jezera.

Povezave:

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print