Sreda, 15. november 2017 - Glasbena šola Celje ob 19.30

Barbara Grahor, viola

Meta Červ, klavir

Barbara Grahor  in Meta Červ sodelujeta že od zgodnjih let, ko sta bili učenki na GŠ Vinka Vodopivca v Ajdovščini, njuno sodelovanje pa se nadaljuje do danes, kljub temu, da se glasbeno izobražujeta vsaka na svojem koncu Evrope. Barbara Grahor je študentka viole na Akademiji za glasbo v Ljubljani, najprej v razredu prof. Mileta Kosija, od leta 2014 pa pri prof. Maji Rome in je sedaj študentka 2. letnika magistrskega študija glasbene umetnosti. Od marca do julija 2017 se je v sklopu študijske izmenjave Erasmus izobraževala na Hochschule für Musik und Theater v Münchnu pri profesorju Nilsu Mönkemeyeru. Meta Červ je od lanskega leta študentka Visoke šole za glasbo Ženeva – Neuchâtel.  V času šolanja na Umetniški gimnaziji v Kopru je osvojila več nagrad na tekmovanju TEMSIG.

Spored:Leoš Janáček, Barbara Grahor, Paul Hindemith

 

Torek, 23. januar 2018 - Glasbena šola Celje ob 19.30

Meta Fajdiga, klavir

Meta Fajdiga je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. Tatjane Ognjanovič, študij klavirja pa nadaljuje na Visoki šoli za umetnost v Zϋrichu pod vodstvom prof. Konstantina Šerbakova. Svoje glasbeno znanje je dodatno izpopolnjevala na glasbenih seminarjih pri prof. Igorju Lazku. V okviru  različnih ciklov se je večkrat predstavila na solističnih in komornih recitalih v Sloveniji in Italiji. Leta 2013 je nastopila tudi kot solistka s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo in za izvedbo Lisztovega Totentanza za klavir in orkester prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. V času svojega šolanja je osvojila prve nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih v Parizu in Sankt Peterburgu.

Spored: Joseph Haydn, Vilko Ukmar, Sergej Prokofjev

 

Sreda, 14. februar 2018 - Celjski dom ob 19.30

Kvartet flavt Traverso

Mateja Crnčan, Špela Lampret, Tanja Repe in Jasmina Šubic

Članice Kvarteta flavt Traverso skupaj ustvarjajo že od študentskih let, ko jih je za komorno muziciranje navdušil njihov takratni profesor Aleš Kacjan. Danes so umetnice tudi profesorice flavte na glasbenih šolah ter predstavljajo enega redkih tovrstnih profesionalnih sestavov v Sloveniji. Njihova glasbena pot jih je vodila preko mnogih domačih in tujih odrov, s tem pa se je bogatil repertoar in zvočna podoba kvarteta. Poleg železnega repertoarja kvartet izvaja tudi sodobna dela z modernimi tehnikami igranja ter se ozira onstran meja klasične glasbe (etno, latino, jazz). Sodeluje s skladatelji, ki za kvartet pišejo nova dela, v zadnjem času pa flavtistke ustvarjajo tudi lastne priredbe.

Spored: Luigi Gianella, Marc Berthomieu, Catherine McMichael, Anže Rozman

 

Sreda, 21. marec 2018 - Celjski dom ob 19.30

Maja Horvat, violina

Ema Grčman, violončelo

Maja Horvat in Ema Grčman sta začeli sodelovati še v gimnazijskih letih, in čeprav študirata na tujih glasbenih univerzah, najdeta čas za skupno muziciranje. V zadnjih letih sta nastopili na koncertih v Italiji in Sloveniji. Letos sta na tekmovanju Temsig v kategoriji komornih skupin z godali osvojili 1. nagrado ter prejeli zlato plaketo, posebno priznanje za doseženih 100 točk, posebno priznanje za izredno interpretacijo skladbe, certifikat EMCY ter nagrado Zveze Glasbene mladine Slovenije – nastop v koncertnem ciklu GM oder. Kot zmagovalki Temsiga bosta nastopili tudi z Orkestrom Slovenske filharmonije in izvedli dvojni koncert Johannesa Brahmsa..

Spored: Zoltán Kodály, Črt Sojar Voglar, Arthur Honegger, Maurice Ravel

 

Sreda, 11. april 2018, Celjski dom ob 19.30

Domen Koren, saksofon

Aleksander Stachowski, harmonika

Domen Koren in Aleksander Stachowski sta duo ustvarila na študijski izmenjavi na Akademiji Sibelius v Helsinkih. V želji po združitvi in predstavitvi dveh inštrumentov, ki sta sicer v svetu klasične glasbe žal zapostavljena, sta se povezala in v kratkem času navdušila nemalo dvomljivcev v ta komorni sestav. Sodelovala sta s priznanim finskim skladateljem Paavom Korpijaakkom, čigar skladba je redno na njunem programu in se udeležila mojstrskega tečaja pri prof. Marku Gothoniju in pri prof. Marttiju Rautiu. Pod mentorstvom svetovno priznanega harmonikarja in pedagoga Mike Väyrynena sta hitro vzbudila pozornost kot izredno perspektivna in muzikalna komorna zasedba, ki ju zaznamuje temperament in muzikalnost slovanskih narodov.

Spored: Paavo Korpijaakko, Leon Firšt, Matej Bonin, Leszek Kołodziejski, Richard Galliano

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print