Traverso
Traverso

Vabljeni na  Valentinov koncert Kvartet flavt Traverso, ki ga sestavljajo Mateja Crnčan, Špela Lampret, Tanja Repe in Jasmina Šubic. Gostja koncerta bo kitaristka Sara Zajc.

Koncert se bo odvijal v duhu Valentinovega, ki poudarja občutja ljubezni, medsebojnega spoštovanja, razumevanja … Koncert je tretji  koncert iz ciklusa GM Oder, ki prinaša gostovanja mlajše generacije glasbenih umetnikov, ki šele vstopajo v polje glasbenega koncertiranja. Po koncu koncerta sledi druženje ob kozarcu penine.

O kvartetu:

Članice Kvarteta flavt Traverso skupaj ustvarjajo že od študentskih let, ko jih je za komorno muziciranje navdušil njihov takratni profesor Aleš Kacjan. Danes so umetnice tudi profesorice flavte na glasbenih šolah ter predstavljajo enega redkih tovrstnih profesionalnih sestavov v Sloveniji. Njihova glasbena pot jih je vodila preko mnogih domačih in tujih odrov, s tem pa se je bogatil repertoar in zvočna podoba kvarteta. Poleg železnega repertoarja kvartet izvaja tudi sodobna dela z modernimi tehnikami igranja ter se ozira onstran meja klasične glasbe (etno, latino, jazz). Sodeluje s skladatelji, ki za kvartet pišejo nova dela, v zadnjem času pa flavtistke ustvarjajo tudi lastne priredbe.

Spored: Luigi Gianella, Anže Rozman, Enzo Gieco, Michael Frank, David L. McIntyre, Heike Beckmann, Jacob Gade

Več: TIC Celje, tic.celje@celje.si, 03 428 79 36 in Nenad Firšt: 041 721 131

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print