Juan Vasle
Juan Vasle

Torek, 12. 11. 2013 – Narodni dom ob 19.30
Juan Vasle, basbariton
Ivan Vombergar, klavir

 
Juan Vasle se je rodil v Buenos Airesu v Argentini, kjer je pridobil pevsko diplomo na Visokem inštitutu za umetnost gledališča Colón. Leta 1988 je bil finalist na Mednarodnem pevskem tekmovanju Luciana Pavarottija v Filadelfiji v ZDA. Od leta 1990 je član solističnega ansambla ljubljanske Opere SNG, kjer je pel vrsto pomembnih vlog. Gostoval je po vsej Evropi, Severni in Južni Ameriki ter v Avstraliji. Leta 2010 je prejel Betettovo nagrado za umetniške dosežke na področju poustvarjalne glasbene umetnosti. Pianist Ivan Vombergar je rojen v Buenos Airesu, študij klavirja pa je končal na konservatoriju v Moronu v razredu prof. Nilde Somma. Leta 1997 je kot korepetitor, zborovski in operni dirigent diplomiral na Visokem inštitutu za umetnost v Teatru Colon, kjer je sodeloval v opernih delavnicah in v mladinskih predstavah. Od leta 2003 je umetniški sodelavec in korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Spored: Carlos Guastavino, Sebastian Piana, Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, Alberto Ginastera, Jaime Ovalle, Hekel Tavares, Marjan Kozina, Josip Pavčič, Zorko Prelovec, Niko Štritof
 
Cena vstopnice: 10 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Narodnem domu.

 

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print