STRIPBURGERJEVA STRIPDELAVNICA:

PISMO V STRIPU

Sobota., 25. marec 2017, 10.00-13.30
Nedelja, 26. marec 2017, 10.00-13.30

Vabljeni na brezplačno delavnico stripa, ki je del spremljevalnega programa Stipovsko desetletje. Strip v Sloveniji 2006-2016!

Stripovski avtorji, sicer člani uredništva revije Stripburger, čez leto prirejajo in vodijo različne delavnice stripa in tako pripomorejo k širjenju nevarne stripovske viroze. Dvodnevne brezplačne Stripburgerjeve delavnice so namenjene začetnikom starejšim od 10 let in nudijo celovit vpogled v stripovsko ustvarjalnost.

Na tokratni delavnici se bodo udeleženci spoznali z osnovami stripovskega jezika ter se poigrali z možnostmi, ki jih ponuja ustvarjanje stripov. Cilj delavnice je izvedba vsaj enega samostojnega kratkega stripa v obliki pisma prijatelju.

Udeleženci se bodo na sproščen način posvetili iskanju idej, pripovedovanju v slikah, izdelavi zgodbe in dialogov, črkopisu in likovnem jeziku. Sledil bo prikaz delovnega procesa, iskanje idej in predlogov za kratke stripe. Po pregledu nastalih predlog in idej ter individualni analizi se bo pričelo z izdelavo kratkih stripov. V obliki stripa bodo udeleženci zrisali pismo prijatelju/prijateljici in ga boste potem temu/tej tudi poslali.

Delavnica je brezplačna. Prijave so obvezne. Število udeležencev je omejeno.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: centersodobnihumetnosti@celje.si, +386 3 426 51 60

O MENTORJIH:

ANDREJ ŠTULAR deluje na področjih ilustracije, kiparstva, oblikovanja lutk in scenografije, stripa, slikarstva, fotografije in filma. Je član ljubljanskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo. Poleg izvedbe mnogih odrskih in razstavnih projektov je v preteklih letih nastopil tudi na številnih mednarodnih festivalih stripa in neodvisnega filma. Izdal je pet samostojnih stripovskih albumov: Lustri, Kompost, Živa sem!, Bežimo, svet se podira!, Kronike.
Za njegovo delo je značilno povezovanje različnih likovnih tehnik in reciklaža; na vsebinski ravni pa se pogosto loteva tem, ki prevprašujejo človekovo bit, njegovo identiteto oziroma položaj v ustroju sodobnega sveta.
Redno vodi stripovske delavnice.

DAVID KRANČAN je že več kot desetletje član uredniške ekipe revije Stripburger. Skupaj z Andražem Poličem je soavtor knjige stripovskih haikujev z naslovom Na prvem tiru (2008). Avtorjeve ilustracije se redno pojavljajo v časopisnih in revijalnih edicijah v Sloveniji (denimo na naslovnicah Dnevnikovega Objektiva). Pri svojem delu pogosto raziskuje meje stripovskega medija. Med drugim je izdal stripovski album za otroke z naslovom Grdina (Zverinice iz Rezije v stripu; Stripburger/Forum Ljubljana, 2014) in album za mladostnike in odrasle Pijani zajec (Stripburger/Forum Ljubljana, 2015), ki prav tako kot Grdina izhaja iz rezijanske pripovedke. Redno se ukvarja tudi z mentorstvom na stripovskih delavnicah.

 

SOBOTNE USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE

V Centru sodobnih umetnosti znova začenjamo s ciklom sobotnih ustvarjalnih delavnic, ki bodo potekale vsako drugo soboto od meseca aprila dalje!

Otroci od 6. do 14. leta so prisrčno vabljeni na ustvarjalne dopoldneve v Galerijo sodobne umetnosti. Poleg spoznavanja klasičnih likovnih tehnik in praks, se bodo mladi ustvarjalci soočili s kreativnimi pristopi, ki so značilni za sodobno umetniško ustvarjanje. Vsebine delavnic so vezane na razstavi program Centra sodobnih umetnosti.

VABLJENI K PRIJAVAM!
 

DELAVNICE PO DOGOVORU

Za organizirane skupine prirejamo ustvarjalne delavnice po dogovoru.

Vse informacije dobite na:

centersodobnihumetnosti@celje.si, tel.: 0386 3 4265 160

 

____________________________________________________________________

ZAVOD CELEIA – CENTER SODOBNIH UMETNOSTI

Galerija sodobne umetnosti, Trg celjskih knezov 8, 3000 CELJE

Tel.: 03 / 42 65 160

 

Odprto: tor – pet  11.00 – 18.00, sob 11.00 – 18.00, ned 14.00 – 18.00, ponedeljek zaprto

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print