Kolektiv Abomo:TEATER V GALERIJI


 

Na Poletno muzejsko noč v soboto, 17.6.2017, najlepše vabljeni k ogledu plesno gledališkega performansa Teater v galeriji kolektiva Abomo v Galerijo sodobne umetnosti ob 20.30. Ponovitev performansa ob 22.30.

Teater v galeriji je plesno gledališka intervencija v aktualni razstavni projekt Ive Tratnik. Je združevanje dveh umetniških prostorov, občutljiv poseg ene umetniške zvrsti v drugo ali zmenek več avtorjev: plesalke Mojce Majcen, koreografinj Lucije Boruta, Polone Boruta in Mateje Rožič (Plesni Teater Velenje) in oblikovalca vizualnih komunikacij Marka Golubovića. Izhodišče njihovega dela je v povezovanju in raziskovanju različnih umetniških praks, ritem tokratnega projekta združujejo z Ivinim razstavnim projektom Maske. Zavesa je tako gosta, a vidi se severnica. Možne zgodbe, ki jih ponujajo Ivine podobe, bodo oživele skozi interpretacijo plesnega kolektiva Abomo.

Kolektiv Abomo je združenje umetnikov, ki je nastalo z idejo ustvarjati unikatni umetniški izraz.  Kolektiv Abomo sestavljajo profesionalne plesalke, ki so svoja plesna znanja in izkušnje nabirale tako v tujini kot doma. Vizija združenja je ustvarjati plesno produkcijo, komunicirati z ostalimi umetniškimi zvrstmi ter s tem omogočiti plodno in razgibano sodelovanje med različnimi umetniškimi praksami. Abomo umetniški kolektiv je izvedel več kot 40 samostojnih projektov, med drugimi Mladinska pobuda BODIART za mlade plesne predstave: Dva koraka naprej, dva nazaj, Šepetajoči kamen, Tolmuni, Podaljšane misli, plesno predstavo Možiček, Devetka (ples ob drogu), pomembnejše performanse, kot so Dialogi 1 i Dialogi 2, Anne Sexton, itd.
 
Performans je nastal v produkciji kolektiva Abomo in v sodelovanju s Centrom sodobnih umetnosti.

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print