Sobota, 22. 10. 2011
Glasbena šola Celje ob 19.30


Isabel Villanueva, viola
Anna Korepova, klavir

Isabel Villanueva, ki jo označujejo kot eno najboljših španskih glasbenic nove generacije, je že v rani mladosti nastopala z največjimi nacionalnimi orkestri. Je dobitnica mnogih domačih in mednarodnih nagrad, na svojem prvem gostovanju v Sloveniji pa bo nastopila z rusko pianistko Anno Korepovo. 

Torek, 22. 11. 2011
Celjski dom ob 19.30


Trio Quo Vadis
Uroš Rojko, klarinet
Klara Tomljanović, kitara
Luka Juhart, harmonika

Usoda glasbe današnjega časa je zelo odvisna od predanih in sposobnih interpretov, ki znajo skladbam vdihniti življenje in jih približati poslušalcem. Trije vrhunski glasbeniki, specializirani za  izvajanje sodobne glasbe, bodo dela slovenskih skladateljev povezali s kanoni Johanna Sebastiana Bacha iz zbirke Glasbena daritev.

Torek, 17. 1. 2012
Narodni dom ob 19.30


Klavirski trio Amadeus
Ruben Dalibaltayan, klavir
Leonid Sorokow, violina
Krešimir Lazar, violončelo
Klavirski trio Amadeus so ustanovili ugledni koncertanti in profesorji zagrebške in dunajske glasbene akademije. Trio uspešno nastopa po vsej Evropi, na koncertu v Celju pa se bo predstavil s skladbami Beethovna in Čajkovskega.

Torek, 27. 3. 2012
Celjski dom ob 19.30


Simfonični orkester Akademije za glasbo Ljubljana
Dirigent: Zoran Marković
Simfonični orkester Akademije za glasbo v Ljubljani deluje od leta 1948 in združuje študente vseh letnikov in oddelkov za godala, pihala, trobila in tolkala ter predstavlja reprezentativni izvajalski korpus te ugledne slovenske visokošolske ustanove. Orkestrov repertoar obsega temeljna simfonična in koncertna dela vseh slogovnih obdobij, posebno skrb pa namenja sodobni slovenski simfonični glasbi.

Sreda, 30. 5. 2012  
Glasbena šola Celje ob 19.30


Nicolas Arsenijevic, saksofon
Zoltan Peter, klavir
Nicolas Arsenijevic je eden vodilnih francoskih saksofonistov mlajše generacije. Poleg številnih zmag na domačih in tujih tekmovanjih je pred kratkim osvojil tudi prvo mesto na Mednarodnem tekmovanju saksofonistov v Novi Gorici. Pianist Zoltan Peter je študiral v rojstni Vojvodini in v Ljubljani. Kot solist in komorni partner mnogih vrhunskih glasbenikov koncertira po vsej Evropi.


Pridržujemo si pravico do spremembe programa.
 

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print