Torek, 12.10.2010 - Narodni dom Celje
Ansambel Interactive Tokio
Dirigent: Junya Fujimoto
Yoshiki Nose, flavta / Takeo Kimura, klarinet / Koichi Inoue, pozavna / Kazuko Ogawa, tolkala / Kyoko Sasaki, klavir / Nina Furukawa, violina / Hana Miyoshi, viola /
Motoko Udagawa, violončelo
 
Ansambel Interactive je eden vodilnih japonskih sestavov, ki se posveča večinoma glasbi 20. in 21. stoletja. Člani ansambla so diplomanti tokijske Univerze, izpopolnjevali pa so se v Evropi, ZDA in Avstraliji. Redno gostujejo na vseh pomembnih svetovnih festivalih, tokratno gostovanje pa bo njihovo prvo v Sloveniji.
Spored: Teruyuki Noda, Toru Takemitsu, Joji Yuasa, Pavel Mihelčič, Sukhi Kang


Torek, 9.11.2010 - Narodni dom Celje
Tomaž Lorenz, violina
Alenka Šček Lorenz, klavir
Duo Lorenz - Šček letos praznuje 30-letnico umetniškega delovanja. Do danes je izvedel dolgo vrsto odmevnih in odlično ocenjenih recitalov doma in na tujem. Na repertoarju ima dela od baroka do sodobnosti, posebno skrb pa posveča slovenski glasbeni ustvarjalnosti. Za predstavitev Antologije slovenske violinske glasbe (v celoti posnete za TV Slovenija) sta Tomaž Lorenz in Alenka Šček Lorenz prejela nagrado Prešernovega sklada.
Spored: Antonín Dvořák, Marijan Lipovšek, Edvard Grieg


Torek, 18.1.2011 - Celjski dom
Esra Pehlivanli, viola
Marko Kassl, harmonika
Duo Pehlivanli - Kassl, ki se je prvič predstavil leta 2004 na Grachtenfestivalu v Amsterdamu, je reden gost uglednih evropskih odrov. Turška violistka Esra Pehlivanli je študirala v rojstni Ankari, Belgiji in na Nizozemskem, osvojila pa je številne nagrade na mednarodnih tekmovanjih na Poljskem in v Italiji. Marko Kassl je začel s poukom harmonike na Slovenski glasbeni šoli v Celovcu, študiral pa je v Grazu in Essnu. Veliko nastopa kot solist in komorni glasbenik, deluje pa tudi kot profesor na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu.
Spored: Igor Stravinski, Johann Sebastian Bach, Manuel de Falla, Ivo Petrić, Astor Piazzolla
 

Torek, 22.3.2011 - Celjski dom
Pihalni ansambel Serenade


Eva Nina Kozmus in Milena Lipovšek, flavti / Christoph Bouwman in Johnatan Mauch, oboi / Ognjen Popović in Jure Hladnik, klarineta / Peter Whelan in Nenad Janković, fagota / Stanko Koren, kontrafagot / Boštjan Lipovšek, Andrej Žust, David Berecky in Zsombor Nagy, rogovi / Igor Mitrović, violončelo / Iztok Hrastnik, kontrabas
 
V pihalnem ansamblu Serenade koncertirajo vrhunski glasbeniki, solisti uglednih domačih in tujih orkestrov ter opernih hiš (Slovenska filharmonija, Simfoniki RTV Slovenija, Beograjska filharmonija, Škotski komorni orkester in Festivalni orkester iz Budimpešte), ki jih je za to priložnost zbral naš vodilni hornist Boštjan Lipovšek.
Spored: Richard Strauss, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák

Torek, 10.5.2011 - Celjski dom
Solisti in orkester SNG Opera in balet Ljubljana
Dirigent: Loris Voltolini
 V poslopju današnje Opere, ki je bilo zgrajeno leta 1892, sta na prelomu 19. v 20. stoletje delovali dve gledališči: Nemško gledališče in slovensko Deželno gledališče z dramo in opero. V slednji so bili angažirani stalni dirigenti, solisti in zbor. Operne predstave so do leta 1908 spremljali godbeniki 17. (kranjskega) in 27. (štajerskega) pehotnega polka cesarske in kraljeve armade. Od leta 1908 do 1918 je operne predstave spremljal orkester Slovenske filharmonije, 1918. pa je bil ustanovljen operni orkester. Danes se osrednje slovensko glasbeno gledališče ponaša z obširnim repertoarjem opernih, baletnih in koncertnih del iz sodobne in klasične glasbeno-gledališke ustvarjalnosti.
Vodilni solisti osrednjega slovenskega glasbenega gledališča: sopranistka Rebeka Radovan, mezzosopranistka Elena Dobravec, altistka Mirjam Kalin, tenorista Branko Robinšak in Dejan Vrbančič ter baritonist Marko Kobal, bodo predstavili odlomke iz priljubljenih oper.

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print