Sreda, 3.10.2012 – Glasbena šola Celje ob 19.30

Trio Barcarola

Simona Đonlić, klavir

Gregor Hrabar, violina

Zrinka Vlašić, violončelo

Trio Barcarola zelo uspešno deluje že od leta 2008. Njegovi člani so nadarjeni in obetavni študentje ljubljanske Akademije za glasbo, njihov mentor pa je prof. Tomaž Lorenz. Trio je večkrat z velikim uspehom nastopil v ciklih Glasbene mladine ljubljanske in Akademije za glasbo ter osvojil nagradi na mednarodnem tekmovanju "Citta di Treviso" in "Primož Ramovš". Poleti se je Trio Barcarola udeležil tudi mojstrskega tečaja komorne igre okviru Festivala Bled.

Spored: Ludwig van Beethoven, Dane Škerl, Sergej Rahmaninov

 

Sreda, 28.11.2012 – Celjski dom ob 19.30

Tjaša Čerič, harmonika

Tjaša Čerič je po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru z odliko končala študij harmonike pri prof. Janne Rättyä na Univerzi v Gradcu. Podiplomski študij nadaljuje v okviru mednarodne študijske izmenjave v Essnu pri prof. Mie Miki. Prejela je številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Spored: Johann Sebastian Bach, Vitja Avsec, Joseph Haydn, Uroš Rojko, Erik Satie, Francis Poulenc

 

Sreda, 12.12.2012 – Glasbena šola Celje ob 19.30

Nika Švarc, violončelo

Davorin Mori, klavir

Nika Švarc se je po končani Umetniški gimnaziji v Kopru, v razredu prof. Igorja Švarca vpisala na Deželni konservatorij za glasbo v Celovcu v razred profesorja Igorja Mitroviča, hkrati pa je tudi študentka komorne glasbe v razredu prof. Elisabeth Fister. Je večkratna nagrajenka tekmovanja TEMSIG, nastopa kot komorna glasbenica in članica orkestra Mladi ljubljanski solisti. Davorin Mori je študent klavirja v razredu Alekseja Kornijenka ter dirigiranja pri prof. Michaelu Brandstätterju na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu.  Je nagrajenec več mednarodnih tekmovanj v Sloveniji, Italiji in Srbiji.

Spored: Claude Debussy, Primož Ramovš, Matija Krečič, Sergej Prokofjev, Witold Lutosławski

 

Sreda, 16.1.2013 – Celjski dom ob 19.30

Pihalni kvintet Noobsayswhat

Pija Hočevar, flavta

Pavli Kac, oboa

Aleksander Miklavc, klarinet

Jasna Komar, rog

Janez Pincolič, fagot

Pihalni kvintet Noobsayswhat združuje pet mladih glasbenikov pod vodstvom prof. Boštjana Lipovška. Člani kvinteta nastopajo na številnih solističnih recitalih in so člani mednarodnih orkestrov (Mladinski orkester Gustava Mahlerja, Evropski mladinski pihalni orkester, orkestrska akademija deOrkest Antwerpen, OA Osoje). So dobitniki številnih priznanj in nagrad na tekmovanjih doma in v tujini.

Spored: Primož Ramovš, Samuel Barber, Uroš Krek, Carl Nielsen

 

Sreda, 13.2.2013 – Celjski dom ob 19.30

Nejc Kuhar, kitara

Kitarist in skladatelj Nejc Kuhar na Dunaju končuje magistrski študij kitare pri priznanem kitaristu in pedagogu Alvaru Pierriju, hkrati pa končuje tudi magistrski študij kompozicije pri prof. Christianu Minkowitschu. Leta 2011 je dobil 2. nagrado na tekmovanju kitaristov komponistov v Novem Sadu in pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izdal svojo prvo avtorsko zgoščenko. Kot solist in komorni glasbenik redno koncertira v Sloveniji in v tujini.

Spored: Vojislav Ivanović, Nejc Kuhar,Johann Sebastian Bach

 

Torek, 26.3.2013 – Glasbena šola Celje ob 19.30

Špela Mastnak, tolkala

Špela Mastnak je v rojstnem Celju končala osnovno in srednjo glasbeno šolo pri prof. Damirju Korošcu. Sedaj je študentka zadnjega letnika tolkal na Glasbeni akademiji v Zagrebu, v razredu prof. Ivane Bilić. Prejela je številne nagrade na tekmovanjih doma in v tujini, kot članica študentske skupine biNg bang pa je koncertirala po Evropi, Ameriki in Južni Koreji. Kot solistka je nastopila z Zagrebško filharmonijo, orkestrom Hiše kulture, orkestrom Akord in orkestri Glasbene šole Celje.

Spored: Janez Matičič, Rok Golob, Johann Sebastian Bach, Michio Kitazume, Ben Wahlund, Akemi Naito

 

Sreda, 17.4.2013 – Celjski dom ob 19.30

Nejc Grm, harmonika

Nejc Grm je po končal Glasbeno šolo v Litiji in Konservatorij za glasbo v Ljubljani, pri prof Ernö Sebastianu. Študij nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Primoža Parovela. Osvojil je več prvih nagrad in priznanj na tekmovanjih v Murski Soboti, Puli, Sarajevu in Sidneyu (Avstralija) ter na tekmovanjih TEMSIG-a. Koncertira kot solist in komorni glasbenik.

Spored: Joseph Haydn, Poul Rovsing Olsen, Johann Sebastian Bach, Lojze Lebič, Ole Schmidt, Uroš Rojko   

 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print