Sreda, 23. 10. 2013 – Celjski dom ob 19.30
Duo Furioso

Nikolina Furić, harmonika
Mirko Jevtović, harmonika

Duo Furioso deluje že štiri leta. Repertoar, ki ga duo igra, je zelo pester in obsega skladbe od obdobja baroka do sodobnosti.  Med pomembnejše nastope sodijo koncerti v ciklih Glasba na vodi, Glasbeni samovar, Komorni večeri Akademije za glasbo, Mladi virtuozi, Grandi interpreti Udine in Glasbene nedelje v Unionu.
Spored: Dominik Steklasa, Jukka Tiensuu, Tomás Marco Aragon, Efrem Podgaits

Sreda, 6. 11. 2013 – Glasbena šola Celje ob 19.30
Lucija Krišelj, violina
Tomaž Zamuda, klavir

Lucija Krišelj študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Primoža Novšaka. Redno se udeležuje strokovnih seminarjev in poletnih šol za violino, pet poletij zapored pa se je izobraževala v Mednarodni Glasbeni Akademiji Pilsen kjer je bil njen mentor prof. Stephen Shipps. Pianist Tomaž Zamuda je absolvent klavirja v razredu izrednega profesorja Tomaža Petrača na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solist in član klavirskega dua je dvakrat prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.
Spored: Alojz Srebotnjak, Maurice Ravel, Sergej Prokofjev, Gašper Konec

Sreda, 11. 12. 2013 – Celjski dom ob 19.30
Slovenski kitarski kvartet
Izidor Erazem Grafenauer, Mario Kurtjak,  Simon Krajnčan Fojkar in Aljoša Vrščaj

V želji po odkrivanju novega zanimivega repertoarja so se leta 2012 štirje mladi glasbeniki odločili, da ustanovijo kitarski kvartet. Člani kvarteta, ki prihajajo iz različnih koncev države, so že kot posamezniki in člani komornih skupin uspešno nastopali doma in v tujini ter prejeli številne nagrade na različnih tekmovanjih, vsi štirje  pa so tudi prejemniki študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo.  
Spored: Georg Philipp Telemann, Astor Piazzolla, Federico Moreno Tórroba, Leo Brouwer, Johann Sebastian Bach, Milko Lazar, Roland Dyens

Sreda, 22. 1. 2014 – Glasbena šola Celje ob 19.30
Kvintet Energico
Katarina Lotrič, klavir
Mojca Fortin, violina
Gea Pantner Volfand, viola
Zoran Bičanin, violnčelo
Miha Firšt, kontrabas

Kvintet Energico  sestavljajo študentje Akademije za glasbo v Ljubljani. Člani aktivno sodelujejo v različnih orkestrih in komornih zasedbah  (godalni  kvartet Accadémia, komorni godalni orkester Mladi ljubljanski solisti ter orkestra Akademije za glasbo in Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana). Prvič so se združili prav zaradi želje po sodelovanju v koncertnem ciklu GM oder, v katerem želijo repertoar, napisan za godala in klavir, približati čim širšemu krogu poslušalcev.
Spored: Ralph Vaughan Williams, Leon Firšt, Franz Schubert

Sreda, 19. 2. 2014 – Celjski dom ob 19.30
Jan Gričar, saksofon

Jan Gričar je študent na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Drevenška, ki se lahko pohvali z  izjemnimi dosežki doma in v tujini; bil je finalist tekmovanja Mladi evrovizijski glasbeniki na Dunaju (2008), osvojil je prvo mesto na mednarodnem tekmovanju lesenih pihal v Požarevcu (Srbija) ter drugo mesto in drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju saksofonistov (ISSAC) v Columbusu (ZDA) lansko leto. Mladi saksofonist je tudi dvakratni prvonagrajenec državnega tekmovanja TEMSIG ter prejemnik Škerjančeve nagrade in Prešernove nagrade Univerze v Ljubljani.  
Spored: Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Peter Šavli, Christian Lauba

Sreda, 19. 3. 2014 – Celjski dom ob 19.30
Trio Terminus in onculu
Astrid Kukovič, oboa
Ester Nives Škvorc, klarinet
Tilen Lebar, saksofon

Člani komorne skupine Terminus in onculu so študentje Akademije za glasbo v Ljubljani, delujejo pa pod mentorstvom prof. Tadeja Keniga. V to nenavadno zasedbo so se združili z željo po odkrivanju novega repertoarja, izvajajo pa tudi priredbe skladb, napisanih za pihalni trio.
Spored: Jacques Ibert, Wolfgang Amadeus Mozart, Heitor Villa-Lobos, Karlheinz Stockhausen, Primož Ramovš

Sreda, 9. 4. 2014 – Celjski dom ob 19.30
Trobilni kvintet Contrast
Gregor Turk, trobenta
Blaž Avbar, trobenta
Jože Rošer, rog
Žan Tkalec, trombon
Uroš Vegelj, tuba

Trobilni kvintet Contrast  je mlada zasedba trobilcev Akademije za glasbo v Ljubljani, ki deluje pod mentorstvom Franca Kosma. Prvič so se zbrali leta 2012 in od takrat redno koncertirajo na številnih odrih po Sloveniji. Kvintet je na letošnjem Tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG osvojil zlato plaketo in prvo nagrado v kategoriji komornih skupin s trobili ter posebno nagrado Zveze Glasbene mladine Slovenije.
Spored: Johann Sebastian Bach, Jan Koetsier, Victor Ewald
 

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print