Sreda, 22. september 2010 - Galerija sodobne umetnosti CeljeKvartet rogov Akademije za glasbo ljubljana
Jože Rošer, Jasna Komar, Mirko Marić in Klemen Glas

 
Kvartet rogov Akademije za glasbo deluje od začetka leta 2010. Varovanci prof. Boštjana Lipovška so prejemniki prve nagrade in zlate plakete na tekmovanju TEMSIG 2010, s tem pa tudi nagrade Glasbene mladine Slovenije.

Četrtek, 21. oktober 2010 - Glasbena šola Celje
Klavirski trio Gud
Gregor Dešman, klavir / Dejan Gregorič, violina / Urša Pavlovčič, violončelo

Klavirski trio je bil ustanovljen leta 2007 kot komorna zasedba v razredu prof. Tomaža Lorenza na ljubljanski Akademiji za glasbo. Leta 2008 je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojil tretjo nagrado in srebrno plaketo, za koncertno udejstvovanje v letu 2009 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Sreda, 24. november 2010 - Galerija sodobne umetnosti Celje
Kvartet flavt Nimfe
Tina Čelič, Barbara Gorše, Maruša Grošelj, Kaja Lešnjak

Kvartet deluje od leta 2006, za seboj ima  vrsto koncertov. Na državnem tekmovanju TEMSIG 2009 je kvartet prejel zlato plaketo. Repertoar kvarteta obsega dela različnih stilnih obdobij.  

Sreda, 15. december 2010 - Galerija sodobne umetnosti Celje
Izidor Kokovnik, harmonika

Izidor Kokovnik je po končani velenjski gimnaziji uspešno opravil sprejemni izpit na Visoki šoli za glasbo Franza Liszta v Weimarju, kjer po diplomi leta 2008 nadaljuje podiplomski študij v razredu prof. Ivana Kovala.
Luka Železnik, flavta in Uroš Barič, kitara
Luka Železnik študira flavto na Univerzi za glasbo na Dunaju v razredu Hansgeorga Schmeiserja. Od jeseni 2009 je solo flavtist orkestra Hiše kulture Celje. Uroš Barič je študent Alvara Pierrija na isti univerzi. Sodeluje v različnih komornih zasedbah in je prejemnik številnih nagrad na mednarodnih tekmovanjih.

Sreda, 12. januar 2011 - Galerija sodobne umetnosti Celje  
Janja Brlec, citre

Janja Brlec na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu študira citre pri prof. Georgu Glaslu. Na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov ITHAKA v Ljubljani je v kategoriji brenkal osvojila prvo nagrado, prvo mesto pa je dosegla tudi na mednarodnem tekmovanju citrarjev v Münchnu 2010.
Mario Kurtjak, kitara
Mario Kurtjak je leta 2008 prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana za uspehe dosežene s triom IreNeMa. Z istim triom je prejel tudi srebrno plaketo in priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja na tekmovanju TEMSIG. Je prejemnik številnih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih mladih kitaristov.

Sreda, 16. februar 2011 - Galerija sodobne umetnosti Celje  
Godalni kvartet Accadémia  

Mojca Fortin in Beti Bratina, violini / Gea Pantner Volfand, viola / Zoran Bičanin, violončelo
Godalni kvartet Accademia, ki je s svojim delovanjem začel leta 2009, sestavljajo študentje Akademije za glasbo iz komornega razreda prof. Tomaža Lorenza. Za seboj imajo vrsto uspešnih koncertov, med drugim so se leta 2010 udeležili turneje po Madžarski ter bili finalisti tekmovanja Amici della Musica v Udinah.
Godalni kvartet Akademije za glasbo Ljubljana
Tanja Sonc in Nina Pirc, violini / Nejc Mikolič, viola / Maruša Bogataj, violončelo
Godalni kvartet AG Ljubljana je dobitnik vrste najvišjih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Deluje od leta 2009 v okviru komorne igre na AG v Ljubljani, v razredu prof. Tomaža Lorenza.

Torek, 12. april 2011 - Glasbena šola CeljeCelje
Domen Lorenz, violina in Mija Miljković, klavir

Violinist Domen Lorenz je študent dunajske Univerze v razredu prof. Dore Schwarzberg. Kot solist je dosegel osem prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih v Ljubljani, Gorici, Trstu in Zagrebu, kjer je bil leta 2005 proglašen za absolutnega zmagovalca tekmovanja. Za izjemne koncertne dosežke mu je ljubljanska Akademija za glasbo v letu 2010 podelila Prešernovo nagrado.
Mija Miljković je bila s petnajstimi leti sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu, sedaj pa je študentka podiplomskega študija pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak na ljubljanski Akademiji za glasbo. Prejela je številne nagrade na tekmovanjih v Zagrebu, Moskvi, Piacenzi in Osijeku, koncertirala pa v Zagrebu, Dubrovniku, Milanu, Zürichu, na Dunaju, v Bratislavi, Moskvi in Beogradu.
 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Zavod Celeia Celje | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: ENKI d.o.o.
Home Email Print